Gedicht op een wenskaart

Dgedichte kracht van het gedicht is dat mensen er vaak een persoonlijke band mee hebben. Het heeft emotionele waarde en betekent vaak echt iets voor een persoon. Daarom is het ook uitermate geschikt voor iets anders dat zeer persoonlijk is: een wenskaart.

Wat is er nu persoonlijker dan een wenskaart? Je brengt er immers je persoonlijke wens of boodschap mee over. Een gedicht kan natuurlijk op een mooie manier bijdragen aan deze boodschap. Het is niet heel gebruikelijk dat er gedichten op wenskaarten staan, maar ze worden soms wel kant en klaar verkocht. De kant en klare kaarten missen dan natuurlijk wel het persoonlijke, al kunnen die gedichten natuurlijk ook van toepassing zijn op een bepaald persoon.

Veel mooier is natuurlijk om jouw persoonlijke  boodschap middels een gedicht over te brengen op de persoon die je iets toewenst. Denk bijvoorbeeld aan een bruiloft. Je wenst die mensen natuurlijk heel veel geluk toe samen, dit kun je met een gedicht op de trouwkaart prachtig doen. Je kunt natuurlijk een gedicht nemen dat bestaat, bijvoorbeeld van een bekende dichter. Maar nóg persoonlijker is het als je het gedicht zelf schrijft. Hiervoor zijn websites met tips om zelf gedichten om zelf gedichten te schrijven.

Tags:

 
 
 

Reacties zijn gesloten.