Kinderen en Poëzie

Ieder jaar wordt er een landelijke dichtwedstrijd georganiseerd voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Deze wedstrijd heet Kinderen en Poëzie. Voor deelnemers is het mogelijk om gedichten in de eigen taal of in een andere taal te schrijven. Het is zelfs mogelijk om een gedicht te schrijven in braille. De gedichten die als mooiste worden beoordeeld, worden verzameld in een dichtbundel.

Voor kinderen die mee willen doen met de wedstrijd, is het mogelijk om zich in te schrijven. De eerste stap voor de inschrijving is het schrijven van een gedicht. Dit kan eventueel na een les over gedichten op school, aan de hand van een speciaal lespakket rondom gedichten en poëzie. Maar er zijn ook kinderen die graag gedichten maken en dit in hun vrije tijd doen. Nadat het gedicht gemaakt is, wordt het deelname formulier ingevuld. Voor kinderen die dit niet alleen kunnen, wordt de hulp van hun ouders geadviseerd.

Aan de wedstrijd zijn twee hoofdprijzen verbonden. De eerste is voor een leerling uit de middenbouw en de tweede voor een leerling uit de bovenbouw van de basisschool. Wanneer een gedicht de hoofdprijs wint, dan komt er een dichter op bezoek op school.

 
 
 

Reacties zijn gesloten.