Muurpoëzie in de binnenstad van Amersfoort

Tien-binnenstadsmuren-beschreven-met-poëzie (1)

Amersfoort krijgt er de komende maanden een gloednieuwe attractie bij. Op verschillende locaties in de binnenstad worden de komende tijd gedichten aangebracht, als eerste bij café Halewijn op de Hof.

Initiatiefneemster en tevens stadsdichter Nynke Geertsma wil hiermee – in samenwerking met de gemeente – de bevolking van Amersfoort kennis laten maken met poëzie.

Inzendingen mogelijk

Een aantal van de beschikbare muren in de binnenstad (in totaal 10) zijn al gereserveerd voor oud bekende Amersfoorters: Pieter Pijpers (1749-1805) en Herman Gorter (1864-1927). Verder neemt initiatiefneemster Geertsma ook een eigen muur voor haar rekening.

Het idee van het project is dat dichters van zowel binnen als buiten Amersfoort hun (Nederlandse) gedichten kunnen inzenden. Samen met de gemeente maakt Geertsma dan een selectie van de beste gedichten en worden deze tijdens de komende maanden aangebracht.

Inzendingen moeten aan een aantal regels voldoen zoals een maximale lengte van 14 regels, elke dichtvorm is geoorloofd en het onderwerp kan gaan over bijvoorbeeld geschiedenis, herinneringen of de stad Amersfoort.

Hoewel poëzie aan de muur geen nieuw concept is, is het wel een nieuwe toevoeging aan de culturele binnenstad van Amersfoort. Burgemeester Bolsius zal nog voor het begin van de zomervakantie het eerste gedicht officieel onthullen.

Tags:

 
 
 

Reacties zijn gesloten.